Floortje Dessing is zojuist beloond met een Gouden Televizier-Ring voor haar bijzondere programma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, waarvoor ze naar de verste uithoeken op aarde reist om mensen te bezoeken die ervoor kiezen om op zo’n afgelegen plek te wonen. Vanuit passie, vanuit overtuiging of simpelweg omdat ze hun hart volgen. De gevierde presentatrice draait een paar dagen mee in hun leven om hun verhalen te horen en om te ervaren hoe het is om aan het einde van de wereld te wonen. Het nu alweer derde seizoen wordt uitgezonden door de VARA.

Hoewel de reactie van Floortje zelf absoluut ontroerend was, stal haar vader vele harten met zijn trotse blik en digitale camera:

In bovenstaande aflevering is Floortje op het Franse eiland Réunion, een afgelegen stipje in de Indische Oceaan, voor de kust van Afrika. Hier gaat ze naar een plek die nóg geïsoleerder ligt: het ruige en grillige kratergebied Cirque de Mafate dat alleen per helicopter of te voet bereikbaar is. In een dag loopt Floortje naar de Franse Marion die haar leven in Normandië verruilde voor een bestaan op deze afgelegen plek

Geef een reactie

Laatste reacties (7)