Afgelopen zaterdag pakte De Telegraaf groot uit met een verhaal over het levensverhaal van GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver. Dat verhaal zou niet kloppen, of op zijn minst stevig zijn aangedikt. Het paste moeiteloos binnen de Telegraaf-traditie om de belangrijkste speler op links vlak voor de verkiezingen aan te vallen. Klaver zelf reageerde op Facebook met een bericht waarin hij schreef altijd open en transparant te zijn geweest over zijn achtergrond.

Die reactie, hoewel bijzonder mild, was voor De Telegraaf blijkbaar exact waar ze op zaten te wachten, want de krant publiceerde direct nog een stuk waarin Klaver ervan werd beschuldigd ‘Trumpiaans’ te reageren en de Telegraaf te beschuldigen van een complot.

Aan tafel bij Jinek mocht maandagavond Wouter de Winther aanschuiven, chef politiek bij De Telegraaf. Hij probeerde daar uit te leggen waarom de lastercampagne tegen Klaver terecht zou zijn. Volgens De Winther is zijn krant ook niet de enige: ‘ongeveer drie’ linkse politieke partijen zouden een dossier over Klaver aanleggen om hem onderuit te halen als hij te groot wordt.

Geef een reactie

Laatste reacties (88)