Als je een cavia als huisdier wilt kun je in veel dierenwinkels terecht om die te kopen. Vaak staat midden in de winkel een bak vol schattige diertjes die je kunt bewonderen en direct kunt kopen. Heel onschuldig, zou je denken. Maar waar komen al die cavia’s eigenlijk vandaan? En wat vertellen de medewerkers in de winkel je?

We zien Michan en Miranda, twee dierenwinkeleigenaren uit Bussum die bewust gestopt zijn met de verkoop van dieren in hun winkel. Dit omdat er via een groothandel geen gezonde dieren geleverd kunnen worden. Het gaat volgens hen bij groothandelaren om grote hoeveelheden dieren die voor zo min mogelijk geld aangekocht en gehouden moeten worden, om ze vervolgens aan dierenwinkels door te leveren.

En omdat de consument gewend is een lage prijs te betalen voor een dier uit de dierenwinkel, ben je als dierenwinkel eigenaar gedwongen om bij de verkoop van dieren met die handel mee te doen, als je geen alternatief hebt zoals een lokale opvang waar je mee kunt samenwerken. Michan en Miranda zouden graag zien dat meer dierenwinkels hun voorbeeld volgen en zich richten op de verkoop van huisvesting en voeding voor huisdieren maar niet meer de dieren zelf in de winkel verkopen.

De handel die voorafgaat aan de verkoop van deze diertjes in de dierenwinkel blijkt schokkend. Kassa dook in deze schimmige wereld. Het item begint na 23:09 minuten.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)