Onder de naam Nederland Kiest zond de NOS een debat uit waarin twaalf lijsttrekkers voor de Provinciale Staten verkiezingen met elkaar in debat gingen over kwesties die de provinciale politiek raken zoals provinciale wegen, woningbouw, openbaar vervoer en windmolens. De lijsttrekkers troffen elkaar en geselecteerde kiezers in grand café Khotinsky in het Energiehuis in Dordrecht. In de uur durende live-uitzending beperkte de politiek zich tot drie van de twaalf provincies: Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland.

De gesprekken concentreerden zich rond drie thema’s die achtereenvolgens werden behandeld: mobiliteit in Zuid-Holland met Henk de Vree (PVV), Floor Vermeulen (VVD), Lies van Aelst (SP) en Metin Çelik (DENK), landbouw-duurzaamheid in Noord-Brabant met Marianne van der Sloot (CDA), Anne-Marie Spierings (D66), Marco van der Wel (Partij vd Dieren) en Wil van Pinxteren (Lokaal Brabant) en de woningnood in Gelderland met Dirk Vreugdenhil (CU), Janet Duursma (GroenLinks), Peter Kerris (PvdA) en Marcel Bruin (50Plus).

Kijkers reageerden verheugd op de inhoudelijke aanpak en het feit dat de politici om wie het gaat aan het woord kwamen. Forum Voor Democratie liet verstek gaan.

Geef een reactie

Laatste reacties (27)