Tot aan de verkiezingen bundelen Eva Jinek en Jeroen Pauw hun krachten in de gezamenlijke talkshow Pauw & Jinek. In de eerste uitzending blikte Emile Roemer terug op zijn optreden bij het RTL4-debat en sprak Halbe Zijlstra over de afwezigheid van zijn VVD bij datzelfde debat. Komiek Ronald Snijders beoordeelde het taalgebruik van de lijsttrekkers en te gast aan tafel waren politieke deskundige Xander van der Wulp en Joost Vullings. Maar de gast die het meest in het oog sprong was 50Plus-lijsttrekker Henk Krol. Hij sprak over het zetelverlies van zijn partij in de peilingen en over zijn gestuntel met de AOW-berekeningen tijdens de presentatie daarvan vorige week. Dat ging niet zoals hij waarschijnlijk graag had gewild.

Vorige week kwam Krol in moeilijkheden nadat hij beloofd had de AOW-leeftijd te verlagen. Wat hij daarbij echter niet vermeldde, was dat dat die ingreep 12 miljard euro zou gaan kosten. Een bedrag dat 50Plus bij werkenden en bedrijven op hun bord legt.

Verwarring alom en dus kreeg Krol een nieuwe kans. Een kans die hij met beide handen van tafel veegde toen bleek dat hij de AOW (Algemene Ouderdomswet) en de WAO (Wet op de Arbeidsongeschiktheid) niet uit elkaar wist te houden. Om het geheel nog wat ongemakkelijker te maken, gaf Krol het wetenschappelijk bureau van 50Plus de schuld van de eerder ontstane verwarring. Helaas voor Krol was het niet het wetenschappelijk bureau dat de persberichten over de AOW-leeftijd had verstuurd, maar toch echt 50Plus zelf.

Het gesprek met Krol begint op 39 minuten in de uitzending.

Krol heeft inmiddels laten weten dat maandag ‘niet zijn beste dag’ was. De 50Plus-lijsttrekker zei in een reactie op zijn nieuwe jammerlijk mislukte tv-optreden dat hij moe was na een lange dag en dat hij Pauw & Jinek beter had kunnen overslaan.

Geef een reactie

Laatste reacties (33)