Comedian Yahia Yousfi is een van de vaste columnisten van het NT-programma De Nieuwe Maan. In zijn column besteed hij aandacht aan het nieuws dat moslims in Nederland het meest gediscrimineerd worden van heel Europa. Veel mensen reageerden op deze alarmerende cijfers over moslimdiscriminatie door te zeggen dat er sprake zou kunnen zijn van een ‘slachtofferrol’ onder moslims. Maar Yousfi vraagt zich af of die rol niet ook wat andere mensen op het lijf is geschreven:

‘Het lijkt soms alsof de opwarming van de aarde, de economische crisis, de verkiezing van Trump, de verhoging van de zorgpremie, de inhoudsloze troonrede, het kunstgras op de velden, de langdurende formatie, het missen van het EK en het bijna missen van het WK allemaal in de schoenen van moslims kan worden geschoven.’

Yousfi sluit zijn column af door te zeggen dat hij als Rotterdammer graag de opdracht van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan eer aan wil doen: ‘Zorg goed voor onze stad en voor elkaar’. Daarop staat hij en vrijwel het hele publiek op om te beloven ‘dat we voor uw stad, ons land, en elkaar, heel goed zullen zorgen’.

Geef een reactie

Laatste reacties (41)