In het verkiezingsprogramma van DENK staat racisme bestrijden bovenaan. Volgens onderzoek van de Universiteit van Amsterdam kan de politieke partij op steeds meer steun rekenen en zouden twee tot vijf zetels haalbaar zijn. In Nieuwsuur van maandag (vanaf 28:16) wordt onderzocht wat de allure is.

Volgens onderzoeker Floris Vermeulen groeit de achterban van Denk omdat de traditionele partijen niet meer geloven in de multiculturele samenleving.

Denk stapt heel slim in dat gat omdat ze juist het tegenovergestelde doen. Ze zeggen: diversiteit en religie zijn geen probleem, dat kan succesvol samengaan met Nederland. Er is enorme frustratie onder mensen met een migratie-achtergrond dat ze er niet bij horen en weinig kansen krijgen. Die groep is op zoek naar partijen die het anders doen.

Reporter 2021 van KRONCRV onderzoekt of DENK een gat in de Nederlandse politiek vervult door met ‘Witte wetenschappers over DENK’ een analyse te maken. Ook is nu een zoekmachine ontwikkeld om de partijprogramma’s van politieke partijen door te spitten. Toen er gekeken werd naar het programma van de partij viel het op dat het woord ‘racisme’ net zoveel valt als bij de PvdA. Andere woorden die vaker voorkomen bij de partij zijn ‘inkomensafhankelijke’ en ‘diversiteit’.

Geef een reactie

Laatste reacties (120)