Tijdens een scheepsramp bij Sumatra in 1942 liet de kapitein van het Nederlandse koopvaardijschip de Van Imhoff meer dan 400 Duitse burgers verdrinken. Het werd een van de grootste Nederlandse doofpotaffaires van na de Tweede Wereldoorlog. Als Anouk Hoeksema – kleindochter van inmiddels overleden kapitein van de Van Imhoff – benaderd wordt door Thomas Heindl – achterkleinzoon van een van de Oostenrijkse slachtoffers – staat haar leven op zijn kop. Waarom is haar nooit iets verteld over deze ramp? En waarom probeerde haar grootvader zijn sporen te wissen?

In de jaren zestig maakte Dick Verkijk voor het VARA-actualiteitenprogramma ‘Achter het nieuws’ een reportage over de gebeurtenissen rond de Van Imhoff. Nadat Verkijk klaar was kreeg hij echter van de toenmalige VARA-directie te horen dat de reportage niet op tv mocht komen. Daarover lees je meer op de portal van BNNVARA.

‘De Ondergang van de Van Imhoff’ wordt als drieluik uitgezonden bij BNNVARA, hierboven is aflevering 1 te zien, uitgezonden op zondag 10 december.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)