In Pauw werd vanavond het terugsturen van vluchtelingen naar Turkije besproken. De eerste honderd vluchtelingen zijn maandag vanuit Griekenland op een boot gezet naar het zogenaamde ‘veilig’ land. PvdA-leider Diederik Samsom – wiens plan het was om de vluchtelingenstroom op deze wijze in te perken – schoof aan.

Ook schoven ex-crimineel Martin Kok en Peter R. de Vries aan om te praten over de uitgelekte documenten van Willem Holleeder, toen er iets opmerkelijks gebeurde. De rechter heeft maandagavond besloten dat de getuigenissen van Holleeder, zijn zussen Astrid en Sonja en zijn ex-Sandra den Hartog van de website Vlinderscrime.nl – die Kok beheert – verwijderd moeten worden. Net voor de uitzending kwam een deurwaarder persoonlijk het nieuws brengen.

De publicatie van de getuigenissen zou ‘de strafrechtspleging’ in gevaar kunnen brengen in de meervoudige liquidatiezaak tegen Holleeder én in het hoger beroep van de Amsterdamse liquidatiezaak Passage. Kok moet een boete van vijfduizend euro per uur, tot een maximum van 50.000 euro betalen, zolang de documenten nog online blijven.

Geef een reactie

Laatste reacties (4)