Fragment begint op minuut 25

Patricia Paay heeft aangifte gedaan tegen GeenStijl en Dumpert voor het onrechtmatig verspreiden van haar seksvideo. Paay had het filmpje samen met een ex-vriend gemaakt en heeft nooit toestemming gegeven voor de verspreiding ervan. Integendeel zelfs. Voordat het filmpje door de TMG-websites werd verspreid, was al bekend dat Paay vanwege het filmpje werd afgeperst en dat ze het absoluut niet in de openbaarheid wilde. Daar hadden zowel GeenStijl als Dumpert lak aan.

Paay wil dat GeenStijl strafrechtelijk wordt vervolgd en alle door haar geleden schade vergoedt.

Ze hebben niet alleen meegeholpen mijn leven te verwoesten maar ook mijn carrière kapot gemaakt. Ik merk nu al dat boekingen niet meer worden gedaan en partijen waar ik mee in onderhandelingen was over zakelijke projecten afhaken.

In het tv-programma Jinek vertelt Paay dinsdag ook ontevreden te zijn over de manier waarop de politie met haar aangifte omgaat. Haar adviseur, Peter R. De Vries staat haar bij en stelt dat de politie, zo blijkt uit het opgemaakte proces verbaal, de verkeerde vragen heeft gesteld. Tot overmaat van ramp kreeg ze te horen dat ze maar een nieuwe simkaart in haar gehackte telefoon moest stoppen. Paay:

Ik krijg niet de indruk dat het onderzoek erg serieus wordt genomen. Ik heb genoeg gegevens die naar de dader kunnen leiden. Maar dan moet de politie er wel echt werk van maken. Ik betwijfel of dat tot nu toe gebeurt.

In de uitzending verwees Paay veelvuldig naar jongeren die met soortgelijke digitale “sex shaming” te maken hebben. “Op een gegeven moment wil je gewoon dood”, zegt ze.

Lees ook:
Opinie Han van der Horst: Patricia Paay, heldin van deze tijd
Opinie Meredith Greer: Mag Patricia Paay zich met jouw maandagavondmissionaris bemoeien?

Geef een reactie

Laatste reacties (43)