Praten over je salaris: dat doen we in Nederland simpelweg niet. Zo’n beetje alle taboes zijn al doorbroken, maar openlijk vertellen wat je verdient, dat is toch wel een beetje gek. En dus besloot Astrid Joosten met BNNVARA het programma Wat Verdien Je? te maken waarin het laatste taboe wordt getackeld. Maandag was de laatste uitzending, waarin Joosten onthult wat zij nu eigenlijk verdient.

In een interview zegt ze dat ze het wel zo sportief vond om ook haar salaris te onthullen, aangezien ze elke week anderen naar hun salaris vraagt. Het noemen van haar eigen salaris vindt ze ook wel bevrijdend, omdat ze daarmee van het gespeculeer af is. Saillant is dat presentatoren de hoogte van hun salarissen niet naar buiten mogen brengen. Dat is volgens Joosten contractueel vastgelegd. Joosten:

Daar zijn de omroepen niet blij mee. Anders staan daar straks allemaal presentatoren op de stoep die vinden dat ze te weinig verdienen. Ik heb dus echt toestemming moeten vragen of ik het bekend mocht maken. Er is zelfs een directievergadering aan gewijd.

Astrid Joosten verdient jaarlijks 175.000 euro.

Geef een reactie

Laatste reacties (54)