Bij Pauw & Jinek verzamelden de lijsttrekkers van democratische partijen zich om terug te blikken op het slotdebat. Net als bij de NOS was ook Kuzu van DENK uitgenodigd maar haakte hij op het laatste moment af. Daarom schoof in zijn plaats Sylvana Simons aan bij de talkshow-tafel. Tegenover Jan Roos van VNL.

Roos vertelde dat hij graag met Kuzu in debat was gegaan. “Ik ben van Voor  Nederland, hij is van Voor Turkije.” Sylvana constateert dat DENK de laatste tijd vaker verstek laat gaan, ook bij debatten in het land en steeds op het laatste moment. “Ze willen zich consolideren, behouden wat ze al hebben. Er valt in debatten voor hen nu alleen maar te verliezen.” Naar de reden van de afzeggingen blijft het gissen maar Sylvana vermoedt dat de ruzie met de Turkse president Erdogan het motief is. “Daar willen ze niet op reageren.”

Roos is tevreden met de aandacht die zijn partij in de media heeft gekregen en met name de spraakmakende confrontatie met Eva Jinek. “Dat heeft ons duizenden leden opgeleverd.” Dat zijn partij in de peilingen op nul zetels staat doet hem weinig. “Van die peilingen geloof ik geen snars.” Vervolgens haalt hij Sylvana Simons door de war met… Hillary Clinton.

Het gesprek start op 00:43

Geef een reactie

Laatste reacties (26)