Deze documentaire kijkt naar het leven van vrouwen die ontdekken dat hun partner seksuele afbeeldingen van kinderen heeft gedownload. Openhartig en onthullend laat deze film zien wat de gevolgen zijn van onlinepedofilie voor de vrouwen en kinderen van de dader.

Maandelijks worden er zeker vierhonderd mensen in Groot-Brittannië gearresteerd voor het downloaden van seksuele beelden van kinderen en men denkt dat meer dan honderdduizend mensen online deze beelden bekijken en delen. Mensen die worden betrapt worden berecht als pedofiel. Zij krijgen te maken met haat en doodsbedreigingen.

Echtgenotes, partners en kinderen, die tot de arrestatie geen vermoeden van pedofilie hadden, ervaren na de bekendmaking ervan hun leven vaak als buitengewoon onveilig. Om de betrokkenen te beschermen is er een speciale techniek gebruikt. Er is een audiodocumentaire gemaakt en in de documentaire horen we acteurs die de soundtrack daarvan lipsynchroon uitspreken.

Alles wat het publiek hoort is echt en authentiek. Alles wat het publiek ziet is gedramatiseerd. De film volgt twee families over een periode van achttien maanden. De vrouwen worden geconfronteerd met de schok, de schaamte en de angst voor represailles die samengaan met de arrestatie van hun man. Hoewel geen van de echtgenoten wordt beschuldigd van enige vorm van contactmisbruik, is het stigma van de onlinemisdaad zo groot dat de gezinnen geïsoleerd en kwetsbaar zijn en vaak ook blijven.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)