18

Agenten verrassen eenzame bejaarden met warme maaltijd

Foto: Facebook

Vier politieagenten uit Rome hebben een hoogbejaard echtpaar verrast met een goede maaltijd, nadat zij na een melding van de buren naar de woning van de bejaarden hadden gespoed. De buren hadden de politie gebeld, nadat zij uit de naastgelegen woning gekerm hoorden.

De buren dachten dat de twee bejaarden overvallen werden, maar dat bleek niet het geval. De twee oudjes keken slechts naar het nieuws en waren overstuur geraakt door de ellende die zij daar zagen. Tegenover de politie verklaarden zij al maanden geen bezoekers meer te hebben ontvangen en eenzaam te zijn. Het echtpaar – dat al zeventig jaar samen is – gebruikte de televisie als gezelschap, maar dat werd hen die avond even teveel.

‘Er was geen sprake van een misdaad,’ lieten de agenten weten op Facebook. ‘Jole (84) en Michele (94) waren niet het slachtoffer van afpersing, zoals vaak gebeurt bij ouderen en ook werd er niet ingebroken. In dit geval hadden we een zwaardere taak: het geruststellen van twee eenzame zielen.’

Jole en Michele houden van elkaar. Maar als eenzaamheid te zwaar gaat wegen, verlies je hoop… de tv hield hen gezelschap, maar ze snapten niet waarom er zoveel slechtheid is in de wereld. Eenzaamheid zorgt soms voor dikke tranen, vooral tijdens warme zomeravonden in Rome wanneer de stad leeg is.

Terwijl de agenten wachten op een medisch team om het echtpaar voor de zekerheid te onderzoeken, vroegen zij of ze even in de voorraadkast mochten kijken. Daarop besloten ze voor Jole en Michele een simpele maaltijd te bereiden: pasta met Parmezaanse kaas.

‘Het was niets bijzonders,’ aldus de agenten. ‘Maar het bevatte wel één speciaal ingrediënt: menselijkheid.’

Geef een reactie

Laatste reacties (18)