1

Australisch buideldiertje steelt de show… en je hart

'Gelukkigste diertje op aarde' gaat viraal op social media #quokkaselfie

Straalverliefd zijn toeristen die de quokka’s op Rottnest Island in Australie tegenkomen. De kleine kangoeroe-achtigen zien eruit alsof ze altijd lachen en daarom werd hij in 2013 door The Huffington Post al bestempeld als het gelukkigste dier ter wereld. Nu is het een rage om met de quokka (spreek uit kwoka) samen op de foto te gaan, en de beestjes laten zich maar wat graag voor de lens zien.

De dieren zijn namelijk niet bang voor mensen en schromen dus niet om op de gemiddelde smartphonebezitter met een selfiestok af te stappen.

Maar die sociale houding is een aantal quokka’s helaas ook duur komen te staan. Afgelopen week werden zes van de beestjes dood aangetroffen op Rottnest Island. Waarschijnlijk zijn de dieren vermoord. De politie onderzoekt de zaak en vroeg op Twitter om hulp.

Bedreigd
De quokka is een kwetsbare diersoort. Op vakantie-eiland Rottnest Island is de populatie het meest stabiel, maar op het vasteland zijn de diertjes zo goed als uitgestorven.

Het treurige is dat de quokka’s er zelf om zullen blijven lachen. Want die kunnen niet anders. Maar zo lang de diertjes vrijwillig op de foto gaan, mogen we gelukkig online van ze genieten. Meer quokka’s? Zoek op #quokkaselfie op Twitter en Instagram.

Mashable: If you haven’t taken a selfie with a quokka you haven’t lived

Geef een reactie

Laatste reactie