Laatste update 20 augustus 2019, 13:19
40

Badplaats laat anti-seks toiletten bouwen

Update 20 augustus:

De gemeente Porthcawl meldt dat er sprake is van een misverstand. Er zullen geen geavanceerde anti-sextoiletten gebouwd worden maar gewone faciliteiten. Op de plannen kwam veel kritiek.

Eerder:

Porthcawl, een badplaats aan de zuidkust van Wales, laat nieuwe openbare toiletten bouwen die zijn voorzien van anti-sekstechnologie. Sensoren moeten voorkomen dat de publieke ruimtes door meer dan een persoon tegelijk worden gebruikt. Als de sensoren merken dat er twee of meer mensen in de toiletruimte zijn of er sprake is van veel beweging, gaan de deuren open, klinkt een alarm en start een sprinklerinstallatie te sproeien, meldt de BBC.

De gemeenteraad stelt dat veiligheid voorop staat bij de bouw van de 185.000 euro kostende nieuwe openbare toiletten. Zo zijn er ook rookmelders aangebracht die moeten voorkomen dat er een sigaret wordt opgestoken. “Alles wordt gedaan om er zeker van te zijn dat deze faciliteit de plek verbetert en ten alle tijde veilig is voor de gemeenschap.” Met dat laatste wordt de community bedoeld. Verder worden er maatregelen genomen om daklozen te weren. Voor het gebruik van de toiletten moet betaald gaan worden.

Beeld: RSC Architect

Geef een reactie

Laatste reacties (40)