Laatste update 13:38
20

Burgemeester Veenendaal vergelijkt regenboogvlag met IS-vlag

Een voorstel voor een extra vlaggenmast in de gemeente Veenendaal is getorpedeerd door de burgemeester met een wel heel ‘bijzonder’ argument. Dat meldt de Veenendaalse Krant.

Het SP-amendement voor een extra vlaggenmast voor bijzondere vlaggen werd ingediend om gedurende de Vredesweek (17-25 september) de Vredesvlag te kunnen hijsen, maar VVD-burgemeester Wouter Kolff vindt het overbodig daar een vijfde aan toe te voegen. Het verzoek van de raad om op ‘coming out dag’ de Regenboogvlag op het gemeentehuis te hijsen kon de burgervader nog net verkroppen, om daar vervolgens aan toe te voegen:

Maar we gaan nu niet ieder verzoek honoreren. Je moet je toch niet voorstellen dat we hier de vlag van Islamitische Staat hebben wapperen.

Noot van de redactie: hoewel de heer Kolff er met bovenstaande uitspraak vanuit lijkt te gaan dat solidariteit betuigen met LHBTI-liefde of de vlag hijsen voor de vrede een opstapje is naar het verheerlijken van extremistische terreurorganisaties, is ons tot op heden niets bekend van IS-brievencampagnes aan kleinburgermeesterlijke gemeentes met de vraag of ze alstublieft hun vlag willen voeren.

Cc-foto: torbakhopper

Geef een reactie

Laatste reacties (20)