259

De andere haat

Het gescheld, getier en de bedreigingen van zelfverklaarde 'antisemitisme'-bestrijders

Afgelopen zondag vond in Rotterdam een grote demonstratie plaats, georganiseerd door onder meer GroenLinks, SP, Een Ander Joods Geluid en de lokale partij Nida. Die demonstratie was een succes. Er namen tegen de tienduizend mensen aan deel en het geheel verliep vrijwel zonder enig probleem.

De organisatie wilde een ‘waardige demonstratie’ en slaagde er ook in om die te realiseren. Op een ding na dan: een zeer klein groepje islamisten trachtte hardnekkig de demonstratie te kapen door religieuze leuzen te roepen en met zogenaamde jihad-vlaggen te zwaaien. Op straat lukte hen dat niet en kregen ze tegengas van organisatie en betogers maar op Twitter en de bekende sites ging de aandacht juist wel naar deze extremisten uit. Zoals altijd.

Natuurlijk baren de radicale types terecht zorgen maar ze zijn voor de tegenstanders van de demonstratie toch vooral ook een heel handig middel om de aandacht af te leiden van waar het om gaat: een massaal protest tegen de oorlog in het algemeen en politiek van Israël in het bijzonder.

Waar daarentegen weinig tot helemaal geen aandacht voor is, is voor de haat van de andere kant. De bedreigingen, verwensingen en leugens die de zelfverklaarde ‘antisemitisme-bestrijders’ uitspugen. Joop deed daarom maar eens een greep uit de tweets van dat kamp. Zo ziet die haat er uit:

Geef een reactie

Laatste reacties (259)