2

De kleine basketballer die kampioen werd

Brandon Todd is 1,65 meter, werd topscorer in een sport voor reuzen

Brandon Todd is klein maar al sinds kind dol op basketballen, een sport bij uitstek voor lange mensen. Niettemin bleef hij trainen op dunken, de sprong waarbij je de bal in de basket legt, dag in dag uit. Het leek een kansloze onderneming.

FIVE/FIVE from chris jurchak on Vimeo.

Tot hij op een dag een foto zag van een Russische gewichtheffer die een overwinning vierde. De sporter sprong tot Todds verbazing heel hoog in de lucht, wel een meter. Precies de afstand die hij nodig had om bij de basket te komen. Dat bleek de sleutel om het onmogelijke te realiseren.

Todd werd professioneel basketballer en eindigde zijn carrière als de op een grootste topscorer uit de geschiedenis van zijn team. Met bovenstaande mini-docu Five/Five, een verwijzing naar zijn lengte 5’5″, wil Todd anderen inspireren hun fysieke beperkingen niet voor lief te nemen: “Ik heb al deze dingen niet alleen voor mezelf gedaan maar voor ieder van jullie die buitengesloten wordt, uitgelachen, of altijd pas als laatste gekozen. Je grootste barrière is niet je tegenstander maar ben je zelf.”

Geef een reactie

Laatste reacties (2)