32

De NS kan zo’n trein als deze wel gebruiken

Canadese locomotief werkt zich een weg door de sneeuw

Op YouTube gaat een clip viraal van een locomotief van de Canadian National Railway die zich onverstoorbaar een weg werkt door een enorme hoeveelheid sneeuw.


De NS kwam eind vorige maand onder vuur te liggen omdat de leiding van het bedrijf 20 procent van de dienstregeling schrapte naar aanleiding van een weerbericht over te verwachten sneeuwbuien. Die sneeuw bleef echter uit. Staatssecretaris Mansveld moest zich tegenover de Kamer verantwoorden. Naar goed Nederlands gebruik verdedigde ze de preventieve maatregel van de NS met Engelse termen: “Better safe than sorry”. In Canada zeggen ze: “Better be strong than pretty and useless”.

CN 5522 2304 Roberts Bank 2009_0111Overigens is de deze week gefilmde actie van de Canadese locomotief niet onomstreden. De trein bestaat onder meer uit tankwagons met daarin vermoedelijk brandbare stoffen. Twee jaar terug kwamen bij een explosie die volgde op ontsporing van dergelijke wagons 47 mensen om. Volgens de CNR houdt de locomotief in bovenstaande clip zich echter aan alle veiligheidsvoorschriften.

cc-foto: Stephen Rees

Geef een reactie

Laatste reacties (32)