2

Deze film komt pas over 100 jaar uit

Amerikaanse acteur John Malkovich en regisseur Robert Rodriguez maken futuristische film  '100 years' 

Niemand weet hoe de aarde er over honderd jaar uit zal zien. Een ding staat voor de makers van deze film vast: dan wordt ‘100 years’ in de bioscopen (als die er dan nog zijn) vertoond.


Het schijnt niet om enkel een ludieke actie te gaan maar om een echte film, bevestigen Amerikaanse media. De productie van 100 years is in handen van acteur John Malkovich en regisseur Robert Rodriguez, samen met een likeurmerk. Het was de bedoeling om een idee rond de likeur uit te werken (die zelf ook honderd jaar nodig heeft om te rijpen). 

Het is niet helemaal duidelijk waar de film over gaat maar er zijn een aantal teasers vrijgegeven die niet inhoudelijk over het plot gaan maar er wel naar hinten. Daarin zie je verschillende scenario’s van onze mogelijke toekomst. Nu.nl meldt wat de regisseur daarover te zeggen heeft:

Toen het project voor de eerste keer werd voorgesteld, waren er verschillende opties voor hoe de toekomst eruit zou zien. Een ongelooflijk high-tech doorgedreven computerversie van de wereld, een deels in elkaar gestorte post-Chernobyl, ‘back-to-nature’-maatschappij en dan een retrotoekomst zoals die werd voorgesteld in science fiction in de jaren 1940 en 1950.

De film zal op 18 november 2115 te zien zijn en wordt tot die tijd in een kluis bewaard die pas over honderd jaar open gaat. Het likeurmerk verdeelt duizend metalen kaarten uit onder invloedrijke klanten. Hun (klein)kinderen zijn uitgenodigd om 100 years te bekijken op een klassieke filmrol met een oude projector.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)