14

Deze prinsesjes hebben er ‘fucking genoeg van’

Meisjes van 6 tot 13 vloeken voor het goede doel in deze anti-seksisme-spot

“Wat is meer aanstootgevend? Een klein meisje dat ‘fuck’ zegt, of de seksistische manier waarop de maatschappij met vrouwen en meisjes omgaat?” Activistisch T-shirt-bedrijf FCKH8.com laat het oordeel aan jou over en liet zes meisjes van 6 tot 13 jaar even lekker te-fucking-keer gaan over inkomensongelijkheid en seksueel geweld. In een prinsessenjurk.


“Vrouwen krijgen 23% minder betaald dan mannen voor hetzelfde fucking werk” en “ik ben niet een of andere fucking hulpeloze prinses in nood” zijn kreten waarmee de meisjes je ervan proberen te overtuigen dat seksisme in de maatschappij veel erger is dan een paar meisjes die fuck zeggen.

FCKH8.com omschrijft de actie als volgt:

Met een toekomst voor ogen waarin vrouwen nog steeds 23% minder betaald krijgen dan mannen voor hetzelfde werk en waarin 1 op de 5 vrouwen seksueel wordt misbruikt, “droppen” meisjes tussen de zes en dertien jaar oud “F-bommetjes” om aandacht te vragen voor seksisme in de maatschappij. Ze stellen de vraag; “Wat is meer aanstootgevend? Een klein meisje dat fuck zegt, of de seksistische manier waarop de maatschappij met vrouwen en meisjes omgaat?”, en daarbij draaien deze schattige, welbespraakte dametjes met glittertiaras het stereotype van de ‘prinses in nood’ om en zetten het F-woord tegenover woorden en statistieken die de maatschappij pas schokkend zou moeten vinden, zoals “inkomensongelijkheid” en “verkrachting”.

Vloeken voor het goede doel. Damn, wat zullen deze meiden het heerlijk gevonden hebben dat ze dat voor even van hun ouders mochten doen.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)