23

Dit iconische stel van het Woodstock-festival is nog steeds bij elkaar

In de zomer van 1969 werd in de buurt van New York het meest legendarische muziekfestival uit de wereldgeschiedenis gehouden. Woodstock, dat drie dagen duurde, werd symbool voor de hippie-generatie en hun streven naar vrijheid, gelijkheid en collectief individualisme uit de jaren zestig. En vooral liefde natuurlijk. Het festival werd mede wereldberoemd door de film en bijbehorende die erover gemaakt werden. Op dat album prijkt een koppel in een beeld dat iconisch werd: jong, kwetsbaar en liefdevol temidden van de prettige chaos.

Wat misschien nog wel het meest verbaast is dat het stel na bijna vijftig jaar nog steeds bij elkaar is. Bobbi en Nick Ercoline waren twintig ten tijde van het festival dat ze in een opwelling bezochten. Ze hoorden er van op de radio, een vriend pikte de auto van zijn moeder en ze reden er heen. Het evenement was toen al zo druk bezocht dat ze de auto tien kilometer van de ingang moesten parkeren en in een stoet met duizenden naar het terrein trokken.

foto: Reddit

Pas maanden later kwamen ze er achter dat ze op de cover van het album stonden. Ze waren blij verrast maar hechtten er niet teveel waarde aan want tja, het festival was nu eenmaal voorbij. Naarmate de jaren vorderden werd steeds duidelijker dat ze een historische gebeurtenis hadden bijgewoond en zij er het symbool van werden.

Ze waren niet de überhippies waar iedereen ze voor hield. “We waren gewone, hardwerkende jongeren uit kleine stadjes,” citeert Konbini het stel dat zich bevoorrecht voelt dat ze op de juiste tijd op de juiste plek mochten zijn. Twee jaar na Woodstock trouwden ze, inmiddels zijn ze grootouders. Ze hadden goed geluisterd naar de raad van Grace Slick: You better find somebody to love

Geef een reactie

Laatste reacties (23)