50

Donald Trump wil niet dat je deze documentaire ziet

27 jaar oude documentaire toont Republikeinse presidentskandidaats 'ware aard'

De Amerikaanse bouwondernemer Leonard Stern financierde, samen met anderen, 27 jaar geleden een documentaire over ‘multi-multi-miljardair’ Donald Trump. Toen de film in 1991 eindelijk af was, dreigde de miljardair, die tevens in de running is om de Republikeinse presidentskandidaat te worden, iedereen die ook maar iets met de film te maken heeft, te dagvaarden als de documentaire zou worden uitgezonden. Hierop ging de film achter slot en grendel. Nu Trump zich heeft gekandideerd, is er natuurlijk geen houden meer aan.

Wat duidelijk wordt uit de film is dat Trump niet alleen op een schandalige manier omgaat met medewerkers, en eigenlijk alles en iedereen om zich heen, maar ook dat hij niet door hard werken zo veel succes heeft geboekt. Zelf beweert hij altijd dat zijn eigen inzet hem heeft geleid tot succes (lees: veel geld), maar dat is niet het beeld dat de makers van de film schetsen. Trump zou dankzij het geld van zijn vader en diens politieke connecties zijn begonnen. En zijn geld verdiende hij op dezelfde wijze als zijn vader: over de ruggen van belastingbetalers, aldus The Huffington Post.

De Amerikaanse website wijst er bovendien nog eens fijntjes op dat Trump helemaal niet zo belachelijk veel geld heeft als hij zelf beweert. 

Hierboven bekijk je de trailer, de volledige film bekijk je hier. 

Geef een reactie

Laatste reacties (50)