Laatste update 21:38
19

Tientallen NS-reizigers strandden in de hitte en je raadt nooit wat er toen gebeurde

Terwijl vanwege de extreme weersomstandigheden op veel plaatsen in het land Code Oranje is afgekondigd, sloeg – onder meer – in Zwolle een storing toe bij de Nederlandse Spoorwegen. Er reed geen trein meer over dit belangrijke knooppunt en tal van reizigers strandden. Zo ook op station Olst, tussen Deventer en Zwolle. Een deel van de reizigers werd na enige tijd met bussen verder vervoerd maar een groep van ongeveer dertig passagiers moest nog een uur langer wachten in de verzengende hitte, onwetend over wanneer de volgende bus zou komen.

RTV Oost laat Pauline, een van de wachtenden, aan het woord over wat er toen gebeurde:

En toen gebeurde er iets bijzonders vertelt Pauline: “Twee mensen zijn naar supermarkt gelopen en hebben voor iedereen water en ijsjes gehaald. Hartstikke lief!” De onbekende helden vroegen volgens Pauline niets voor het water en ijs: “Ze gaven het gewoon aan ons. Ik vond het super, daar word je gelijk een stuk vrolijker van.” Ook de rest van de mensen reageerden positief. Het zorgde voor een stuk saamhorigheid, zo stelt de Zwolse. “Toen mensen door familie werden opgehaald, stapten onbekenden ook bij elkaar in de auto. Dat effect had het.”

RTV Oost kwam Pauline op het spoor omdat ze de verkwikkende ervaring had gedeeld op de Facebook-pagina van de NS. De vervoerder maakte vervolgens excuses voor het in onzekerheid laten van de gestrande passagiers en wil de reddende samaritanen op een beloning trakteren. Als ze er tenminste achter kunnen komen wie dat zijn geweest.

cc-foto: CipherN

Geef een reactie

Laatste reacties (19)