6

Elf minuten rust: Twitter-medewerker trekt stekker uit account Trump

Maar liefst elf minuten lang was Twitter in de nacht van donderdag op vrijdag een betere plek. In die elf minuten was namelijk het account @realDonaldTrump spoorloos verdwenen. Een foutje, meldde het bedrijf eerst. Later bleek dat een medewerker zijn allerlaatste werkdag voor Twitter had afgesloten met het deleten van Trumps account.

Voor de 41 miljoen volgers van de Amerikaanse president kwam het verdwijnen van het account als een totale verrassing. Een waar niet iedereen rouwig om is. Trump gebruikt zijn twitteraccount als officieel communicatiekanaal en smijt daar vaak beweringen de wereld in waar zijn staf helemaal niets vanaf weet. Vaak slechts enkele minuten nadat Fox News diezelfde bewering op tv deed. Soms knullige uitspraken, soms beledigingen aan het adres van andere politici, een voortdurende vete met Hillary Clinton. Enkele weken terug dreigde Trump tot onaangename verrassing van het Amerikaanse ministerie van Defensie Noord-Korea zelfs met een atoomoorlog via een tweet.

Wie de oud-medewerker is die besloot de stekker uit het account van Trump te trekken is onbekend, maar op Twitter wordt hij gevierd als een held.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)