10

‘En wanneer is het dan Mannendag?!’ levert flinke som geld op

De Britse komiek Richard Herring heeft al ruim 100.000 euro ingezameld voor een goed doel, simpelweg door boze mannen op internet te vertellen wanneer het Internationale Mannendag is.

Elk jaar op Internationale Vrouwendag is het weer zover: een stroom verontwaardigde mannen die willen weten wanneer het dan ook eens wereldmannendag mag zijn. En dus besloot Herring al die mannen persoonlijk antwoord te geven, in ruil voor een kleine donatie op een speciaal opgezette donatiepagina. En dat heeft bij elkaar al een flinke som geld opgeleverd:

‘Ik dacht dat het leuk zou zijn dit jaar eens wat geld te verzamelen, om domme of negatieve opmerkingen van mensen die niet weten hoe ze iets moeten googelen, om te zetten in iets positiefs.’

Zeker zesduizend mannen besloten na de uitleg een donatie te doen. Dat komt ten goede aan de stichting Refuge, een organisatie die zich inzet voor vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van mensenhandel, stalking, uithuwelijking, genitale verminking en andere vormen van geweld.

O, en Internationale Mannendag valt elk jaar op 19 november.

cc-foto: Isabelle

Geef een reactie

Laatste reacties (10)