0

Europese natuur live op tv in internationale uitzending

Op zondag 6 mei lanceert de Ierse omroep RTÉ in samenwerking met vijf andere publieke omroepen ‘Nature Live’, een ambitieus nieuw concept waarin Europa’s meest spectaculaire dieren in hun natuurlijke habitat worden getoond. Vanuit Dublin wordt live geschakeld naar zeven adembenemend mooie locaties over het hele continent. Vroege Vogels-presentator Menno Bentveld neemt het Nederlandse gedeelte voor zijn rekening. Hij staat bovenop het hoofdkwartier van ABNAMRO aan de Zuidas in Amsterdam waar een paar slechtvalken een nest heeft gebouwd.

Van de bevroren Scandinavische toendra tot de bergen van de zuidelijke Atlantische kust van Spanje; van de gletsjermeren van Slovenië naar de wolkenkrabbers van Amsterdam; van de afgelegen Roemeense Karpaten tot de Blasket-eilanden in Ierland – Europa biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan dieren. Van ijsberen in Noorwegen tot de reuzenhaaien bij de Blasket-eilanden, wilde paarden in Zuid-Spanje en berggeiten in Slovenië. En van de slechtvalken in Nederland tot bruine beren in Roemenië, dit programma belooft een showcase te worden voor Europa’s diverse en prachtige natuur. Live op tv.

Ieder land presenteert een dier aan de rest van Europa, dat volgens hen symbool staat voor het land. Nederland is één van de meest dichtbevolkte landen ter wereld; ruim een kwart van alle wilde dieren in ons land woont in de stad. Het snelste dier op aarde, de slechtvalk, is zo’n stadsbewoner. Menno Bentveld vertelt de Europese kijkers er alles over in ‘Nature Live’.

Nature Live is zondag 6 mei om 19.10 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2

Geef een reactie

Laatste reacties (0)