Laatste update 23:47
43

Experiment: agent valt vrouw in boerkini lastig, zo reageren Britten

We hebben de afgelopen weken kunnen zien wat er gebeurt wanneer onschuldige vrouwen – die deel willen nemen aan de maatschappij en toch respect willen hebben voor hun religie – vernederd worden door de overheid. De filmpjes en foto’s van boerkinidragers die een boete krijgen of gedwongen worden zich uit te kleden gingen viral. Daarin was te zien dat niemand, maar dan ook niemand, voor hen opkwam. In Groot-Brittannië wordt er iets anders gereageerd.

Drie Britse acteurs nemen de proef op de som op door een confrontatie in scène te zetten. De acteur die zich voordoet als agent stapt op de ‘nietsvermoedende’ vrouw af en vraagt haar om haar boerkini uit te trekken. Zij gaan in discussie met elkaar en wanneer hij haar vastpakt, komen twee vrouwen op hem afgestormd.

Steeds meer mensen komen erbij om de agent terecht te wijzen en om voor de vrouw in boerkini op te komen. Een schril contrast met de reacties van omstanders in Frankrijk. Volgens Britse media valt het ook op dat vooral zwarte en Aziatische vrouwen opkomen voor de moslimvrouw, terwijl de witte Britten toekijken.

Geef een reactie

Laatste reacties (43)