Laatste update 15:31
35

Furie rond Nina Simone-actrice met blackface

De documentaire What Happened, Ms Simone kreeg  lovende recensies. De film over haar leven, daarentegen, stuit op veel verzet en zelfs woede. Die is voornamelijk gericht op de bizarre castingkeuze van actrice Zoë Saldana die met haar lichte huid en fijne trekken een ongeloofwaardige donkere Simone neerzet die vanwege haar kleur en harde en kenmerkende gelaatstrekken geridiculiseerd werd en hevige problemen ondervond.

In het filmpje hieronder wordt samengevat wat voor bezwaren er zijn met de film en de lichtgetinte Dominicaanse actrice Saldana. Zij zou bijna in blackfaceschmink gestoken zijn om de donkere huidskleur van Simone te krijgen. Daarbij moest zij een prothetische neus en een nepafro om haar eigen gladde lokken te verbergen.

De dochter van Nina Simone heeft zich al sinds 2012 tegen de film verzet. Haar moeder zou niet blij zijn geweest met de vertolking door Saldana. Ook leverde zij, en anderen, minstens tien actrices aan die de rauwheid en excentriciteit van haar moeder beter neer zouden kunnen zetten. Dat waren onder andere Orange is the New Black actrice Uzo Aduba en Viola Davis, de eerste zwarte vrouw die een Emmy won voor beste actrice in een drama.

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (35)