22

Gefrustreerde vader rijdt docent omver vanwege parkeerplek


Beveiligingscamera’s hebben vastgelegd hoe in het Engelse Surrey een docent enkele meters op de motorkap van een boze vader wordt meegesleept en vervolgens wordt weggeslingerd. De vader was boos omdat de leraar hem vertelde dat hij ergens anders moest parkeren.

Het incident stamt uit februari van dit jaar, maar de beelden zijn nu in de Britse media opgedoken. Te zien is hoe de 22-jarige Rainer Schoeman de parkeerplaats bestemd voor medewerkers van de school op wil rijden. De docent, Gareth McCarthy staat op dat moment bij de ingang van de parkeerplaats om op te letten dat uitgaande schoolkinderen geen gevaar ondervinden van het verkeer.

Te zien is hoe McCarthy Schoeman naar een andere plek wijst, maar dat Schoeman weigert om weg te gaan. Na nog wat instructies te hebben gegeven en Schoeman nog altijd weigert te vertrekken, leunt McCarthy tegen de voorkant van de auto. Dan slaan blijkbaar de stoppen door bij de vader, want die geeft gas met de docent nog op de motorkap. Schoeman scheert met zijn auto rakelings langs twee scholieren die net aan komen fietsen en docent McCarthy wordt van de auto geslingerd.

Bij het incident raakte de docent zwaargewond aan zijn hoofd. In de rechtbank verklaarde hij zich niet alles van die middag nog te herinneren. De rechter had echter genoeg aan de camerabeelden en legde de vader, die op dat moment nog het 9-jarige dochtertje van zijn partner op de achterbank had, een celstraf van tien maanden op. Ook heeft hij een rijontzegging gekregen van 2 jaar en 5 maanden.

‘Dit is duidelijk niet de manier om je rond een school te gedragen. Ten eerste vanwege de veiligheid van de kinderen, maar je geeft ook een ongelooflijk slecht voorbeeld,’ aldus de rechter. ‘We weten allemaal dat parkeersituaties rond scholen een frustratie zijn voor veel ouders in het hele land, maar als je de grenzen van het toelaatbare overschrijdt is er een kans dat je in de gevangenis belandt, net als meneer Schoeman nu.’

Bron: Mirror

Geef een reactie

Laatste reacties (22)