Laatste update 23:43
20

Gerard Joling zegt: Marhaban, vluchtelingen!

Gerard Joling. Geer. Volkszanger, reality tv-ster en schrijver van columns barstensvol onderbuikgepruttel over Den Haag, over Europa, over de islam en over vluchtelingen. Een bloemlezing:

Volgens mevrouw Neelie Smit-Kroes is er geen maximum aantal asielzoekers dat Nederland kan opvangen. Zij voelt er niets voor de grenzen te sluiten. Mevrouw Kroes kan makkelijk praten, want zij zal er weinig last van hebben op de plek waar zij woont. Maar ze moet normaal doordenken dat Nederland ook nog leefbaar moet zijn voor andere mensen.

In bejaardentehuizen en verzorgingstehuizen moet je je reet afvegen met een krant en wachten tot iemand je komt verschonen. Mijn moeder moet straks op de fiets om een kerk te vinden en de islam kan in iedere stad lopend naar de Moskee!

Waarschijnlijk denken veel eenzame ouderen bij het zien van de mensen die een asielzoeker als gast verwelkomen ‘deden ze dat bij mij ook maar eens!’

Ondertussen ziet de islamitische wereld met genoegen het ongelovige Europa overspoeld worden met islamitische geloofsgenoten en staat Saoedi-Arabië klaar om honderden moskeeën te gaan financieren!

Andere cultuur, klimaat, alles. Wij moeten met z’n allen proberen het leefbaar te krijgen in de landen waar zij vandaan komen. Of daar deze wanhopige mensen op te vangen. Waarom schreeuwen onze politici zo hard dat het tijd is dat wij onze verantwoordelijkheden moeten nemen voor de vele vluchtelingen.

Díe Gerard Joling, die leek vrijdagavond opeens als een blad aan een boom gedraaid te zijn in zijn opvattingen over de opvang van vluchtelingen. In de uitzending van RTL Boulevard droeg Joling samen met zijn collega’s een shirt met daarop ‘Marhaban’, oftewel ‘welkom’ in het Arabisch. Het shirt is een initiatief van Whocares, een stichting die er onder andere naar streeft tweeduizend kindvluchtelingen te huisvesten in Nederland.

Een prachtig gebaar, Geer. Het is immers zelden te laat om van mening te veranderen.

Geef een reactie

Laatste reacties (20)