19

Godzijdank: rijke mensen mogen ook naar de hemel

Video: Amerikaanse budgetcoach corrigeert Jezus, ziet zichzelf al tot grote hoogten stijgen

De Amerikaanse budgetcoach Dave Ramsey presenteert een naar eigen zeggen ‘radicale kijk’ op rijkdom. Voor wie in de bijbel dacht te lezen dat er voor rijke mensen geen plek is achter de hemelpoort, is zijn boek ‘The Legacy Journey: A Radical View of Biblical Wealth and Generostiy’ een aanrader.


Voor veel mensen lijkt het kapitalisme een religie op zich, maar in de Verenigde Staten wordt Jezus nogal eens bij de economische politiek betrokken. Ondanks het feit dat de bijbel door hen op een groot aantal vlakken letterlijk wordt genomen, hebben conservatieve ‘pundits’ er gek genoeg vaak geen moeite mee om de zoon van God keihard tegen te spreken als het om geld gaat. Zo ook budgetcoach Ramsey, die zich met name stoort aan de tekst Matteüs 19:24: ‘Ik zeg het jullie nog eens: het is gemakkelijker voor een kameel om door het oog van een naald te gaan dan voor een rijke om het koninkrijk van God binnen te gaan.’

Ramsey kan er met zijn verstand niet bij dat er ook mensen zijn die dit vertalen naar een sociaal belastingstelsel waarbij je naar draagkracht betaalt. Hij lijkt dan ook eerder het gospel van Gordon Gekko te prediken dan dat van Jezus. Desondanks vindt Ramsey bij de conservatief christelijke talkshowhost Pat Robertson een luisterend oor.

Rawstory: Financial guru Dave Ramsey: Jesus was wrong to say rich people can’t go to heaven

Geef een reactie

Laatste reacties (19)