9

Gooi je troep weg in levensgrote iPhones

Londen lanceert prullenbakken die het nieuws recyclen

Recyclen heeft in de Londen city een nieuw begrip erbij gekregen. De prullenbakken van Renew voorzien voorbijgangers van reisinformatie en het laatste nieuws. In de binnenstad heeft de gemeente inmiddels 100 van deze prullenbakken geplaatst voor een contract van 21 jaar.

De prullenbakken lijken op levensgrote iPhones en zijn ontstaan uit de behoefte van de gemeente om iets te verzinnen op de ‘krantenvervuiling’ in de stad. De bakken van Renew kosten per stuk 35.000 euro, maar dan heb je wel een hypermoderne uitvinding met talrijke mogelijkheden, aldus Kaveh Memar, oprichter van Renew.

De ‘techno-pods’ zoals ze in Londen zelf worden genoemd, zijn gemaakt van plexiglas. Een team van journalisten verzorgt de nieuwscontent die komt uit magazines als de Economist en de Time Out. Software ontwerpers in Athene zorgen voor de actuele techniek. Zo kunnen ze ook ingeschakeld worden als informatiepalen als zich een noodgeval voordoet.

In eerste instantie vond men het geen goed idee de ‘pods’ te gebruiken voor reclame uitingen, maar het levert natuurlijk wel wat op en op die manier is reclame ook nog eens betrekkelijk ‘groen’. Eigenlijk zouden de hypermoderne prullenbakken al voor de Olympisch Spelen van 2012 geïnstalleerd moeten zijn, maar dat doel werd net niet gehaald. Renew is inmiddels gestart met een lobby bij adverteerders en media. Stichtingen en goede doelen morgen er gratis op adverteren.

The Guardian: Two-way news: City of London’s new recycling bins with display screens

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (9)