12

Happy Bastille Day!

Dit jaar staat le Quatorze Juillet in het teken van de Eerste Wereldoorlog, bekijk hier de mooiste foto's van het spektakel

Maandag is het 14 juli, ofwel le Quatorze Juillet. Op deze nationale feestdag herdenkt Frankrijk de bestorming van de Bastille in 1789, die het begin van de Franse revolutie inluidde. Traditioneel wordt in Parijs een parade gehouden over de Avenue des Champs-Élysées. Aan de vooravond van de feestdag, worden in heel Frankrijk vuurwerkshows gegeven. De feestdag wordt in de meeste gemeenten afgesloten met een bal populaire.

Dit jaar staat de feestdag in het teken van de Eerste Wereldoorlog, die honderd jaar geleden begon. Als symbool van vrede heeft de Franse president, François Hollande, diverse landen die in de oorlog verwikkeld waren, uitgenodigd. In totaal nemen meer dan 3700 militairen deel aan de parade op de Champs-Élysées. Ook zijn bij het spektakel 54 vliegtuigen, 36 helikopters, 280 legervoertuigen en 240 paarden ingezet. En dat het een spektakel is blijkt wel uit de foto’s op Instagram. Een kleine selectie:

Geef een reactie

Laatste reacties (12)