Laatste update 13:48
29

Heldhaftige activist bevrijdt gemartelde honden van Chinees ‘slachtfestival’

Het jaarlijkse Lychee- en Hondenvleesfeest van Yulin vond donderdag in China plaats. In de aanloop er naartoe is er veel kritiek geweest op het festival waar honden op traditionele wijze geslacht en opgegeten worden. De Amerikaanse Marc Ching zet zich met zijn organisatie al jaren in om de abattoirs te sluiten. Op zijn Facebooklivefeed zie je hoe hij de Chineze honden van een gruwelijke dood redt met zijn Animal Hope en Wellness Foundation. 

Op het festival worden er gemiddeld tienduizend honden gemarteld, levend gekookt en opgegeten. Ching wierf 20 tot 30 activisten om hem in Yulin te helpen, bestaande uit voormalige militaire officieren, dierenartsen en activisten uit Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Indonesië, Beijing en Hong Kong. Ook beroemdheden zoals Matt Damon, Joaquin Phoenix, Rooney Mara and Pamela Anderson ondersteunen zijn doel. En daar is de activist erg blij mee:

Ik wil dat de mensen in China zien dat verandering mogelijk is. Mensen zijn van over de hele wereld, en zelfs binnen China, aan het verzamelen om ons te helpen.

Ching ontmantelt abattoirs in China en nu ook in Cambodja. Dat doet hij met de gereedschappen die gebruikt worden om de dieren te martelen. Met de eigenaren maakt hij een deal. Als zij hem de honden geven, zodat hij ze veilig in een Amerikaans asiel kan onderbrengen, helpt hij hen een bedrijf op te zetten binnen een andere tak. Zo heeft hij een Cambodjaan bijvoorbeeld geholpen om een restaurant te openen en zelfs een tijd de rekeningen betaald.

Bron: LA Weekly

Geef een reactie

Laatste reacties (29)