Laatste update 22:45
34

Jan Roos boycot publieke omroep vanwege gebrek aan respect

Voormalig boegbeeld van Geenstijl en Powned Jan Roos belooft dat hij nooit meer in zal gaan op een uitnodiging van een van de publieke omroepen om in een programma te verschijnen. Dat meldt De Telegraaf. De oud-presentator, die vorig jaar vergeefs een gooi deed naar het Kamerlidmaatschap, is verbolgen over de behandeling die hem donderdag ten deel viel bij de opnames van het programma De Reünie. In plaats van dat zijn verdiensten werden geprezen, werd Roos tot zijn ergernis getrakteerd op een fragment uit zijn tijd bij Powned.

Alleen maar weer dat filmpje waar ik toenmalig minister Blok op zijn uiterlijk aansprak. En daarna vroeg Anita, met een blik of ze net gefermenteerde stierenballen had gegeten, of ik vroeger ook zo’n naar mannetje was, dat alleen maar mensen kon pesten.

Roos is tegenwoordig columnist bij de uiterst rechtse website Dagelijkse Standaard. Hij beklaagt zich er over dat het programma De Reünie over hem “alleen maar negatief is en niets met de werkelijkheid te maken heeft”. De voormalige treitervlogger van Geenstijl trekt dat gebrek aan respect niet en zag geen andere weg dan heel – publiek – Hilversum collectief te straffen. “Ik besloot om mij nooit meer te laten gebruiken door de NPO. Als ze een Kop van Jut zoeken bellen ze maar een ander.” Hoe de publieke omroepen de nu ontstane leemte gaan vullen, is nog onduidelijk.

cc-foto: futureatlas.com

Geef een reactie

Laatste reacties (34)