Laatste update 17:30
41

Jesse Klaver over ‘de stille motor die onze samenleving draaiende houdt’

Onlangs lanceerde GroenLinks de ‘kantinetour’: een tour met Jesse Klaver door kantines in het hele land, om te horen wat de problemen op de werkvloer zijn en uit te zoeken hoe deze opgelost kunnen worden. “De stille motor die onze samenleving draaiende houdt” wordt op dit moment niet gehoord en ondergewaardeerd. Terwijl bedrijven profiteren van het kabinet Rutte III, geldt dat niet voor leraren en verplegers. In deze video vertelt GroenLinks-leider Jesse Klaver wat hij van plan is.

Als leraren niet komen opdagen voor hun werk, krijgen kinderen geen les. Als verplegers niet komen opdagen, krijgen mensen geen zorg. Als agenten niet komen opdagen, heeft dat gevolgen voor onze veiligheid.
Zij zijn de stille motor die onze samenleving draaiende houdt. En juist deze groep kampt met onderwaardering, enorme werkdruk en personeelstekorten.

Daarom ga ik in kantines door heel Nederland in gesprek. Om van jullie te horen waar jullie van dromen en waar jullie tegenaan lopen. Om te praten over wat de politiek kan doen. Om al die verschillende mensen te verenigen. Omdat er veel meer is dat ons verbindt dan dat ons verdeelt. Omdat we alleen samen verandering mogelijk kunnen maken.

Geef een reactie

Laatste reacties (41)