Laatste update 18:44
12

‘Laat Elsa verliefd worden op een vrouw in Frozen 2’

Disney zegt al jaren meer aandacht te willen besteden aan LHBT (lesbisch, homo, biseksueel, transgender) -personages in de producties. Zo zie je in televisieserie Once Upon a Time twee lesbische verhaallijnen, Mulan die verliefd is op Aurora en Roodkapje en Dorothy van de Wizard of Oz die een stel zijn. Maar volgens fans is dat niet genoeg en moet een hoofdpersonage van een Disney film een partner van hetzelfde geslacht krijgen. Met #GiveElsaAGirlfriend wordt ervoor gepleit de ijskoningin van Frozen de eerste disneyprinses te maken, die uit de kast is.

Het idee komt van de Amerikaanse Alexis Abel die een online verzoek aan Disney deed. Inmiddels is de hashtag trending en hebben honderden zich erbij aangesloten. Hieronder een overzicht:

Voor velen stond het ongemak van Elsa om volledig zichzelf te zijn en haar levensmotto om vervolgens alles ‘los te laten’, symbool voor het uit de kast komen. Anderen zijn weer wat conservatiever en tweeten dat een kinderfilm niet gebruikt zou moeten worden om de ‘gay agenda’ te promoten.

Disney heeft nog geen officiële reactie gegeven maar Frozen 2 wordt in ieder geval in 2018 uitgebracht, met of zonder een homopartner.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)