Laatste update 09:30
37

Leider No Vax dankt medische wetenschap en wil vaccin na ic-opname wegens corona

Geen video? Klik hier.

Lorenzo Damiano, de 56-jarige leider van de Italiaanse No Vax beweging in Treviso, heeft een even plotselinge als opmerkelijke persoonlijke transformatie doorgemaakt. Zijn getuigenis is een toonbeeld van iemand die bereid is zijn rotsvaste overtuiging te laten varen omdat die onhoudbaar bleek in confrontatie met de werkelijkheid.

De man die bij de lokale verkiezingen nog de lijst ‘Neurenberg #2’ aanvoerde met als doel alle bestrijders van de pandemie in een tribunaal te berechten, ziet het nu heel anders. Eerder beweerde Lorenzo Damiano dat vaccinweigeraars door de regering net zo worden behandeld als de joden door de nazi’s, die zoals bekend massaal werden vermoord. Maar dat zit toch anders, erkent hij nu. Nadere kennismaking met de praktijken van het virus en de vakkundigheid van de medische professionals die zijn leven hebben gered, hebben hem van mening doen veranderen.

De Standaard schrijft:

Damiano belandde onlangs met zware coronasymptomen op de intensive care-afdeling. ‘Na deze periode heb ik een andere visie op de wereld en ga ik me laten vaccineren’, vertelde hij aan de Italiaanse omroep Antenna 3. Sterker nog: hij riep iedereen op om zich te laten vaccineren. ‘Soms moet je door het oog van de naald kruipen om dingen te snappen zoals ze zijn’, zegt Damiano nu. ‘Ik bedank de ziekenhuisafdeling van Vittorio Veneto, jullie waren fantastisch.’

Geef een reactie

Laatste reacties (37)