2

Maakt baby Lieke van Lexmond permanent arbeidsongeschikt?

Verbazing bij het Algemeen Dagblad: functionerende baarmoeder blijkt acteercarrière niet in de weg te hoeven staan

Algemeen Dagblad bracht vandaag opmerkelijk nieuws: ‘Baby niet einde carrière Lieke van Lexmond’. Na gecontroleerd te hebben of ‘baby’ niet stiekem een hip eufemisme was voor ‘dodelijk misdrijf’ of ‘gruwelijk ongeluk’, bleek dat een interview met de gratis krant Sp!ts de aanleiding was voor dit schokkende nieuwsfeit. Anno 2014 plaatsten zij Van Lexmond voor de keuze: ‘Thuis met een kind op de bank of zakelijk succesvol?’

De reactie van de actrice was vervolgens niet:

Sorry, wat? Ik krijg een baby, geen dwarslaesie. Het schijnt dat vrouwen na het krijgen van een kind over het algemeen nog steeds volledige controle over hun ledematen en gezichtsuitdrukkingen hebben, dus waarom ik na de geboorte ‘op de bank’ zou moeten gaan zitten als actrice is me niet helemaal duidelijk. Welk jaar denken jullie dat het is?

In plaats daarvan reageerde ze heel hoffelijk:

“Ik geloof niet dat ik daar tussen kan kiezen. Ik denk dat je het echt heel mooi kan combineren. Thuis met een kind op de bank is fantastisch, maar ik vind het niet van deze tijd om te hoeven kiezen. In de toekomst hoop ik me echt thuis met een kind te kunnen vermaken, maar ik zal dan altijd óók blijven werken.

cc-foto: PjortP

Geef een reactie

Laatste reacties (2)