Laatste update 09 mei 2017, 08:40
46

ME-bus rijdt supporter bewust aan, man in ziekenhuis

De politie die zondag optrad in het centrum van Rotterdam toen circa tweehonderd hooligans na de wedstrijd Excelsior-Feyenoord (0-3) de openbare orde verstoorden, heeft bij een supporter een been gebroken door op hem in te rijden. Op beelden is te zien dat de man over straat loopt en een busje hem van achteren aanrijdt. De man uit Poeldijk brak zowel zijn been als enkel. Herstel neemt minstens zes weken in beslag.

De politie verklaart dat de man bewust voor de ME ging staan. Volgens de man liep hij juist weg. De beelden, die zijn gemaakt voor de Bijenkorf aan de Coolsingel, lijken de verklaring van de man te bevestigen. De politie gaat echter geen onderzoek doen. Tegenover Omroep West verklaart een woordvoerder dat slechts geprobeerd is de man “met zachte dwang opzij te duwen”. Ook die verklaring lijkt in strijd met de beelden.

Op andere beelden is duidelijker te zien hoe op de man werd ingereden. (update 23:50)

Er werden zondag meer gevallen van onnodig hard politiegeweld geconstateerd.

Update dinsdag 9 mei:
De politie Rotterdam stelt een onderzoek in naar de aanrijding waarbij ME’ers met hun bus een Feyenoord-supporter aanreden. Dat meldt RTV Rijnmond. De supporter liep daarbij een dubbele beenbreuk op. Maandag nog liet een woordvoerder stellig weten dat een onderzoek niet nodig was omdat de bestuurder van de bus ‘geen fout’ zou hebben gemaakt. Dat er nu toch een onderzoek komt, is omdat er in het geval van politie-incidenten met letsel altijd onderzoek wordt verricht. Van die standaardprocedure zal ook in dit geval niet worden afgeweken.

Geef een reactie

Laatste reacties (46)