Laatste update 29 januari 2016, 09:27
14

Michael Jackson over suggestie dat witte acteur hem gaat vertolken

Er is veel te doen over het bericht dat de witte acteur Joseph Fiennes de rol van Michael Jackson gaat vertolken in de tv-film Elizabeth, Michael and Marlon. Die opmerkelijke keuze wordt dit keer goedgepraat met het argument dat Jackson aan een pigmentziekte leed waardoor zijn huid steeds lichter werd. Het nieuws is des te pijnlijker omdat de filmwereld zich stelselmatig schuldig maakt aan het achterstellen van niet-witte acteurs.

Nu duikt er een interview op uit 1993 waarin Oprah de wereldberoemde popster de vraag voorlegt wat er klopt van het gerucht dat hij zelf wilde dat een witte kind-acteur hem vertolkte in een reclamefilm. Kijk vanaf 3:50. Zijn antwoord laat er geen misverstand over bestaan. Hij vindt het een afschuwelijk idee.

“Waarom zou ik willen dat een wit kind mij speelt? Ik ben een zwarte Amerikaan! Ik ben er trots op dat ik een zwarte Amerikaan ben. Ik ben trots op mijn ras. Ik ben trots op wie ik ben. Het is alsof jij zou willen dat een Aziatisch persoon je als kind zou willen vertolken. Slaat dat ergens op?”

Het idee slaat volgens Jackson dus nergens op, maar de makers van de film die gaat over een roadtrip die Elizabeth Taylor, Michael Jackson en Marlon Brando maken na de aanslagen van 11 september, trekken zich daar niets van aan.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)