18

Nederlanders minst beretrots op eigen land

Maar over het algemeen weer veel trotser dan bijvoorbeeld Duitsers

Nederland staat in alle lijstjes voor wat betreft gezondheid, geluk en andere fijne dingen altijd in de top 5 van de wereld. Dus je zou denken dat Nederlanders dan ook wel beretrots op hun land moeten zijn. Dat is niet het geval. Tenminste, niet beretrots.

Op basis van de 2010-2014 World Values Survey rapportages waarin mensen onder meer wordt gevraagd hoe trots ze zijn op hun land maakte redditor DMan9797 een overzicht. Daaruit blijkt dat van alle 50 onderzochte landen, op Taiwan na, Nederlanders het minst vaak (20 procent) zeggen dat ze ‘zeer trots’ zijn op hun land. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Qatar waar meer dan 95 procent zeer trots is.

Dat wil niet zeggen dat Nederlanders niet trots zijn maar misschien wel wat minder geestdriftig. Of nuchterder. Want als de groep die zegt ‘best trots’ te zijn er bij wordt opgeteld zitten Nederlanders plots aan de 80 procent. Meer dan Duitsland (65 procent) of Rusland (76 procent). Slechts een kleine groep, minder dan 5 procent, zegt ‘totaal niet trots’ te zijn, net iets meer dan bijvoorbeeld in Marokko.

cc-foto: Maurice

Geef een reactie

Laatste reacties (18)