6

Nederlandse blijslims!

Kijken! Nederlandse moslims maken nu ook videoclip bij Pharrells megahit Happy

Van het populaire nummer van Pharrell Williams, ‘Happy’, zijn inmiddels al talloze verschillende stedenversies gemaakt. Van New York tot Istanbul, van Nitra (Slowakije) tot Sainte Marie (Madagascar), wereldwijd verschenen videoclips van blije groepen mensen die met elkaar dansen op het nummer en de positieve boodschap uitdragen. Onlangs sloot een aantal Britse moslims zich daar bij aan en maakte en ‘moslimversie’. En daar kunnen de Nederlandse moslims natuurlijk niet bij achterblijven, zo dachten ze bij Wij Blijven Hier en De Moslim Omroep.


Samen met moslimvrouwenorganisatie Al Nisa en het FAHM Instituut maakten ze bovenstaande video. Op de vraag waarom besloten is zo’n clip te maken, leggen ze op de website Wij Blijven Hier uit:

De Nederlandse moslimgemeenschap is divers en niet iedereen hoeft achter zo’n filmpje te staan. Net zoals ook niet iedereen van Wij Blijven Hier achter het idee staat. Ook deze site bestaat uit een diverse groep moslims. Wij Blijven Hier is ooit in het leven geroepen om de stem te versterken van de doodnormale moslims in Nederland. En met de Happy video doen we precies dat weer. Het is ons niet gelukt alle moslims van Nederland in de video te krijgen (sorry),  maar het laat wel mooi de diversiteit zien waar heel Nederland trots op mag zijn!

Mission accomplished.

Eerder verscheen op Joop: Blijslims!

Geef een reactie

Laatste reacties (6)