25

Onderzoek wijst uit: slappe lulletjes houden van Trump

In districten waar Donald Trump de meeste stemmen verwierf bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen, werd ook massaal op internet gezocht naar ‘erectieproblemen’, ‘haarverlies’, ‘hoe meisjes te versieren’, ‘penisvergrotingen’, ‘penisgrootte’, ‘steroïden’, ‘testosteron’ en ‘Viagra’. Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek naar stemgedrag en Google-zoekopdrachten door Monkey Cage, de datagravers van de Washington Post.

De onderzoekers concluderen:

Onze gegevens laten zien dat fragiele mannelijkheid een bepalend kenmerk is van onze huidige politiek. Wel moet een aantal punten in gedachten gehouden worden. Ten eerste is het hier gerapporteerde onderzoek correlationeel. We kunnen er niet helemaal zeker van zijn dat fragiele mannelijkheid mensen ertoe brengt op een bepaalde manier te stemmen. Maar aangezien eerder onderzoek een oorzakelijk verband tussen onzekerheid over mannelijkheid en politieke overtuiging heeft laten zien, denken we dat de correlaties die we hebben ontdekt belangrijk zijn.

Ook vermoeden de onderzoekers dat ze met hun onderzoek een trend hebben blootgelegd die niet snel weer naar de achtergrond verdwijnt:

Ten tweede valt nog te bezien of een verband tussen fragiele mannelijkheid en stemmen blijft bestaan nadat Trump het nationale podium heeft verlaten. We vermoeden echter dat Trump’s hervorming van de GOP [Republikeinse partij, red.] als een partij die onlosmakelijk verbonden is met de identiteitskwesties van veel Amerikanen – hetzij op basis van ras, religie of geslacht – ervoor zal zorgen dat fragiele mannelijkheid een machtsfactor blijft binnen

Niet eerder was er een Amerikaanse president waarbij het zo vaak over zijn geslachtsdeel ging. Of hij nu zelf het formaat ervan verdedigde, er een standbeeld met micropenis opdook, of een vermoedelijke oud-geliefde er een boekje over opendeed. Trump was overigens ook al ruim voor zijn presidentiële kandidaatstelling al obsessief met zijn penis bezig. Nu blijkt dat dit ook voor zijn aanhang geldt.

Trump
Donkere gebieden laten een hogere zoekactiviteit zien | Bron: Washington Post/Google Trends

Geef een reactie

Laatste reacties (25)