Laatste update 23:33
16

Oud hert doet zich voor als koe om uit handen van jagers te blijven

Een oude bok in het noorden van Duitsland heeft er geen zin meer in zich te verschuilen voor jagers en heeft besloten voortaan door het leven te gaan als koe. Dat meldde de Duitse omroep NDR zondag. Het hert heeft zich in Flensburg, vlakbij de Deense grens, aangesloten bij een kudde koeien.

Het rode hert, door de plaatselijke bevolking Sven genoemd, bezocht de kudde koeien enkele jaren geleden voor het eerst. De bezoeken werden steeds frequenter en Sven heeft zelfs een favoriete koe met wie hij zijn meeste tijd doorbrengt, Sarina. ‘Hij denkt waarschijnlijk inmiddels dat hij zelf een koe is,’ aldus landeigenaar Gerd Kämmer.

Omdat Sven wel vaker een langere periode bleef om vervolgens weer maandenlang te verdwijnen, had Kämmer verwacht dat dat ook nu wel weer zou gebeuren. Maar in de herfst van 2015 kwam Sven terug bij de kudde en is niet meer weggegaan.

‘Hij heeft geleerd dat hij hier veilig is en niet wordt opgejaagd, zoals in het natuurgebied,’ legde Kämmer uit. Om te voorkomen dat de hertenpopulatie in het aangrenzende bos te groot wordt en niets van de begroeiing heel laat, mogen jagers gecontroleerd herten afschieten.

Sven, een ouder mannetje, vond het wel mooi geweest en zocht de rust op. Hij is inmiddels zo gewend aan het koeienleven dat hij zelfs wandelaars in de buurt duldt. Bijzonder voor een hertensoort dat enorm schichtig is en zich overdag zelfs nauwelijks laat zien.

Geef een reactie

Laatste reacties (16)