Laatste update 22:47
62

Oude witte mannen in paniek: rode broek raakt in de mode

Red Trousers Reading
Iedereen kent ze wel, oude witte mannen die in de zomer in een rode broek rondstappen, meestal tot totale verbijstering van hun omgeving. Vooral onder gefortuneerde mannen, denk aan golf en watersport, is de dracht populair. Volgens sommigen is de rode broektraditie voortgekomen uit de zeilwereld en werden ze aanvankelijk gemaakt van rode zeilstof. Andere bronnen wijzen op het Franse leger dat sinds Napoleon tot aan de Eerste Wereldoorlog rode broeken droeg.

Hoe dan ook, de rode broek is niet populair onder mensen die er naar moeten kijken. YouGov, het officiële Britse enquête-bureau, stelde vast dat 46 procent van de bevolking een afkeer heeft van de rode broeken. Slechts 12 procent vindt ze leuk.

Dat dreigt te veranderen omdat hipstermannen – nog zo’n geliefde bevolkingsgroep – die immer op zoek zijn naar methodes om zich op dezelfde manier als andere hipsters te onderscheiden, de rode broek ontdekken. Volgens het AD leidt dat tot paniek onder de traditionele dragers.

Pijnlijk, aldus imago­deskundige Claudia Hulshof, schrijfster van Signalen, kledingstijlen op je werk. ,,Het gaat om een groep mannen, zestigers, die met hun kleding laten zien dat ze het niet erg vinden om op te vallen”, legt Hulshof uit. ,,Zo’n rode broek is aan de ene kant een teken van eigenheid, maar aan de andere kant horen ze bij een groep. Dan is het nogal vervelend als er een andere, veel jongere groep is, die zegt: hé, die broek kunnen wij ook dragen.” Het is alsof de teamkleding door supporters van de verkeerde club wordt gedragen.

De ontevredenheid zou dermate toenemen dat sommige mannen hun rode broek in de kast laten hangen. De mannen, die toch al zoveel van hun verworvenheden moesten opgeven als gevolg van feminisme, socialisme en tal van andere -ismes, dreigen zo ook hun laatste stuk eigenheid kwijt te raken. Slechts een zwart gat rest.

no future

Geef een reactie

Laatste reacties (62)