11

Poetin huurt Boyz II Men in om geboortecijfer op te krikken

Die autoritaire leiders hebben wel gevoel voor romantiek

Je moet het dictators wel nageven, ze doen alles in stijl. Ieder probleem wordt getackeld met een aan manie grenzende verve. Zo zag de Russische president zich geconfronteerd met een dalend geboortecijfer in zijn land. Wat te doen, wat te doen!? Boyz II Men inhuren natuurlijk! De R ’n B-groep heeft in de jaren negentig menig vrijpartij een handje geholpen, moet Poetin hebben gedacht. Dus de koele Russen zullen ze ook wel doen smelten. En voortplanten dus.


De Britse krant The Telegraph ontdekte het opmerkelijke verhaal in de Moscow Times. Die stelt dat het gedistingeerde trio op 6 februari naar Rusland komt en “een selectie van hun klassieke en nieuwe romantische ballades ten gehore zal brengen, wat de Russische mannen hopelijk inspiratie zal geven voor Valentijnsdag”.

Volgens de krant leent de band “zijn krachtige stem” aan Poetins vruchtbaarheidscampagne. Dat de Russische leider de mannen van Boyz II Men persoonlijk een belletje heeft gegeven is natuurlijk zeer speculatief van de krant. Maar he, het zou kunnen toch?

Meer bij The Telegraph: Vladimir Putin hires Boyz II Men to boost the Russian birthrate. Authoritarians know how to have fun

Geef een reactie

Laatste reacties (11)