Laatste update 21:45
150

Politie tegen Typhoon: verdacht dat een man met jouw kleur in zo’n auto rijdt

Update 21.40 uur:
De politie in Zwolle heeft bij monde van woordvoerder Ruud Visser toe dat de huidskleur van Typhoon de reden was om hem staande te houden. Dat meldt de Stentor. De twee verantwoordelijke surveillanten zijn daar inmiddels door hun leidinggevende voor berispt. Volgens Visser zal ‘deze casus’ uitgebreid binnen de politie besproken worden om herhaling te voorkomen. Mogelijkerwijs wordt ook contact met Typhoon gezocht voor excuses aan de muzikant.

Eerder:
De Nederlandse rapper Typhoon werd vandaag aanhouden door de politie, volgens eigen zeggen:

Niet door een verkeersovertreding maar, omdat mijn nieuwe auto niet matcht met mijn profiel, lees; verdacht dat een man met mijn kleur in zo’n auto rijdt.

Omdat het niet de eerste keer is dat dit de artiest – wiens echte naam Glenn de Randamie is – overkwam, besloot hij het voorval op social media te delen en daarmee aandacht te vragen voor wat hij ‘een dikke vette error in de Nederlandse samenleving’ noemt.

? Net aangehouden door de politie in Zwolle. Niet door een verkeersovertreding maar, omdat mijn nieuwe auto niet matcht met mijn profiel, lees; verdacht dat een man met mijn kleur in zo’n auto rijdt. De dienstdoende agent, (vriendelijke vent daar niet van) gaf toe dat hij bevoordeeld was, en er rekening mee hield dat het drugmoney kon zijn. Dit is helaas de zoveelste keer dat dit mij overkomt en dan ben ik nog ‘bekend’ en is de sfeer na herkenning minder gespannen. Velen hebben dat voorrecht niet. Voorheen kon ik er nog boos om worden, nu ga ik er al vanuit dat ik word aangehouden en word ik juist rustig als het weer blijkt dat etnische profilering het motief is. Het is triest. Ik kies ervoor dit nu te delen omdat dit niet een op zichzelf staand iets is. Het is niet alleen de politie, dit is een dikke error in de NL’se samenleving. Eerste stap naar verandering is toegeven dat racisme/discriminatie/onderscheid nog steeds onderdeel van onze cultuur is. We zijn er nog lang niet! #etnischeprofilering #awereness #nederland #racisme #gelijkheid

Een foto die is geplaatst door Typhoon (@mctyphoon) op

Geef een reactie

Laatste reacties (150)